Lodaer Img

Getuigenis Inge VB, CEO, Keerbergen

Lung Qi Deficiency 

 

Sinds verschillende jaren heb ik last van een vervelende hoest. Bij de minste temperatuursverandering, vermoeidheid of gejaagdheid had ik het zitten. Startend met een kuchje en dan doorhoesten. Soms temidden van een gesprek, tot ik de tranen in de ogen kreeg. Voor mensen die me niet goed kennen, niks bijzonders aan de hand. Voor mijn collega’s lichtjes storend, voor mijn naaste omgeving ronduit irritant. 

 

“Ga toch naar de doker”, kreeg ik meermaals te horen. Wat ik uiteraard meer dan eens deed. Maar verder dan een cortizone inhaler kwam ik niet. Ook uitgebreidere testen bij de sportdokter brachten niet echt veel soelaas. Misschien kwam het door de stress waar geen enkele ondernemer van gespaard blijft? Een te oppervlakkige ademhaling door een jachtig bestaan? Of door het vele reizen met die hatelijke air conditioning. Niemand kon me echt wijzer maken en ik begon het stilaan gewoon te aanvaarden, als een deel van mezelf waar ik toch niks kon aan veranderen.

Tot ik op een blauwe dinsdagochtend in een BNI meeting zat en nietvermoedend luisterde naar de 5 minuten presentatie van Roland. Iets in zijn slides wekte mijn bijzondere aandacht, waardoor ik niet lang aarzelde en hem zo snel mogelijk contacteerde voor een afspraak. Ik werd heel vriendelijk en correct ontvangen in zijn kabinet in Mechelen en na een kort interview onderzocht. Wat bleek: mijn longenergie zat veel te laag. Kon dat verholpen worden? “Jazeker”. Ik wou natuurlijk ook graag weten op welke termijn. “Na enkele acupunctuur beurten en Chinese kruiden op enkele weken tijd”. Ok, bring it on en ik zie wel wat er gebeurt. Ondanks mijn sterke afkeer voor naalden onderging ik zo gewillig mogelijk mijn eerste prikbeurt. Een weekje later kwamen de Chinese kruiden aan met de post. Aanvankelijk merkte ik niet echt verschil. Enkele keren terugkomen en geduld oefenen dan maar. Elke dag braaf de kruiden slikken. En, jawel,... hallelujah, een mirakel geschiedde. Op een kleine maand tijd was ik af van mijn hoest - en dit in volle winterperiode. Daar waar de klassieke geneeskunde me niet kon helpen, kreeg Roland het voor elkaar.

 

Ik begrijp dat je geen namen of al te duidelijke cases van patiënten mag noemen, Roland. Maar ik ben er zeker van dat er tal van andere mensen een gelijkaardige ervaring met jou hebben meegemaakt als ik. En mij mag je met heel veel plezier aanhalen als referentie. Je hebt mijn levenskwaliteit én die van mijn familie aanzienlijk verbeterd. En daar, Roland, ben ik je enorm dankbaar voor. 

 

Warme groeten, Inge