Lodaer Img

Chinese herbs

Wat zijn Chinese herbs?

Chinese Kruiden

Aangewend om de normale lichaamsfuncties te herstellen en ziektes te behandelen, worden Chinese kruiden al duizenden jaren gebruikt en worden zij erkend voor hun mogelijkheden om de gezondheid, de vitaliteit en in het algemeen de levensverwachting te verbeteren.  Deze kruiden hebben dikwijls weinig of geen bijwerkingen, vaak in tegenstelling met commerciële geneesmiddelen.

Grondig verschillend van de wetenschappelijke methodes in de moderne geneeskunde, focust de Chinese geneeskunde op het behandelen van het gehele lichaam om de gezondheidstoestand te verbeteren.  De emotionele en spirituele gezondheid van een patiënt, in samenhang met het totale welbehagen, worden in beschouwing genomen bij de behandeling en het stellen van diagnoses in verband met de gezondheidstoestand en eventuele problemen. 

Men spreekt hier van een holistische aanpak.

Wanneer ziektes of ongemakken optreden, wordt de conditie van de patiënt beschouwd als een symptoom van een persoon die niet in balans is.

Acupunctuur wordt veelal beschouwd als de aanpak via externe weg (acupunctuurpunten, meridianen) terwijl Chinese kruiden worden gebruikt om problemen aan te pakken via interne weg.